dinsdag, augustus 09, 2005

Streekbussen zijn geen stadsbussen...

Vandaag weer twee belangrijke lessen geleerd ivm reizen met het openbaar vervoer.

Les 1 : Er zijn blijkbaar streekbusssen en stadsbussen. Streekbussen krijgen blijkbaar de chagrijnige chauffeurs of zijn gewoon zoveel belangrijker dat ze denken niet te moeten stoppen aan gewone haltes en als ze dan toch stoppen het op zo een plek doen dat je bijna door het struikgewas moet kruipen om erop te kunnen (dan hebben ze dus aan mij de verkeerde want ik kruip gewoon door die struiken mijnheer de chauffeur). Streekbussen zijn blijkbaar te herkennen aan het kartonnen handgeschreven bordje dat half verstopt op het dashboard ligt en de chagrijnige chauffeurs zijn niet te beroerd om u daar op kordate doch vriendelijke wijze op attent te maken.

Les 2 : Vraag nooit aan een streekbus chauffeur waar de stempelautomaat hangt. Streekbussen zijn veel te belangrijk om gebruik te maken van stempelautomaten, daar doet de chauffeur het nog met een ouderwetse stempel en staat de stempelautomaat gewoon uit. Stadsbussen gebruiken wel een stempelautomaat, vraag nooit aan een stadsbuschauffeur om uw kaartje af te stempelen want dan moeten ze hun stempel uit het houdertje halen en met kans op blessures uw kaartje af te stempelen en ze zijn niet te beroerd om u daar op kordate doch vriendelijke wijze op attent te maken.

Conclusie : Gewoon instappen in de eerste bus die stopt, het kaartje op die toonbank leggen en gewoon vragen om uw kaartje af te stempelen. Dat zit gewoon bij die service waar ik voor betaald heb en hoe chagrijniger de chauffeur kijkt, hoe meer ik er plezier in krijg de laatste dagen.