vrijdag, oktober 29, 2004

Lap, daar gaat de kans...

Lap daar gaat de kans om mijn droom te verwezenlijken en een professionele voetbalcarriere in Iran uit te bouwen...

Iraanse bond wil ban op langharige spelers

In Iran moeten de voetballers met lang haar snel een kapper opzoeken. Zo niet, dan wacht het 'langharig tuig' een plek in het verdomhoekje van het Iraanse voetbal.
Bij de derby tussen Perspolis en Esteghla (0-0) viel bij de thuisclub Ali Ansarian op door het dragen van een paardenstaart. En hoewel het kapsel naar eigen zeggen een persoonlijke aangelegenheid was, de haardracht was aanleiding voor een breed maatschappelijke discussie waarbij de bond zich niet onbetuigd liet. Bondsofficial Ali Pur ziet de spelers met lang haar als slechte voorbeelden voor de jeugd. Volgens hem ondermijnt de haardracht de islamitische cultuur. En dus moet het 'langharig tuig' worden verbannen van de velden, of natuurlijk een bezoekje brengen aan de kapper.
Het is niet de eerste keer dat spelers worden aangesproken op hun haardracht. De Argentijnse bondscoach Daniel Passarella eiste van zijn internationals dat ze hun lange haren kortwiekten. Onder andere Fernando Redondo weigerde en werd daarom ook gepasseerd voor de nationale ploeg van Argentiniƫ.