zaterdag, februari 28, 2004

Remember were you read it first...

Tenminste als je niet eerst op nu.nl gekekent hebt :

TEHERAN - Het Iraanse staatspersbureau IRNA meldde zaterdagochtend dat de terroristenleider Osama bin Laden in een afgelegen gebied in Pakistan is opgepakt. De aanhouding zou hebben plaatsgevonden in de zogenoemde Tribal Area (stammengebied) aan de grens met Afghanistan.

In een uitzending in het Pashtun - een van de talen die ook in Afghanistan wordt gesproken - meldde de Iraanse staatsradio dat het bezoek van de Amerikaanse minister van Defensie Rumsfeld aan Pakistan, donderdag, te maken had met de aanhouding. De aanhouding zou 'geruime tijd geleden' hebben plaatsgevonden, maar de Amerikaanse president Bush zou die willen onthullen 'als de Amerikaanse verkiezingen worden gehouden'.

Iedereen zou denken dat we nu blij moeten zijn, maar ik als het waar is vind ik tactisch weer sterk gezien van Bin Laden, zich laten oppakken vlak voor de Amerikaanse verkiezingen. Dit zal waarschijnlijk betekenen dat Bush weer herverkozen wordt in een vlaag van Amerikaans patriottisme en weer voor 4 jaar de "wereld" mag besturen en gijzelen met angst in naam van "God" en "De oorlog tegen terrorisme". Dat is toch veel effectiever dan zo een paar vliegtuigen weer laten neerstorten. Zucht...