woensdag, januari 14, 2004

Zo zo wat zijn ze weer pro-actief

14/01 Riemst: Maatregelen voor "dodenweg" N-79
Vlaams minister van Mobiliteit Gilbert Bossuyt (sp.a) heeft zijn diensten de opdracht geven om maatregelen te nemen die de verkeersveiligheid op de N-79 Maastricht-Riemst-Tongeren te verbeteren.

Er wordt daarbij gedacht aan de invoering van een snelheidsbeperking van 70 km/uur en aan het terugbrengen van het aantal rijvakken van drie naar twee. De onveiligheid op de drukke gewestweg N-79 werd al meermaals aangekaart. De weg haalde zelfs het nieuws nadat één van de actievoerders voor een veiliger weg eind november 2003 zelf om het leven kwam op de N-79.

Bossuyt kondigde dinsdag aan dat het besluit rond de invoering van de 70 km/uur per uur zal worden aangepast en ter goedkeuring aan de gemeenten Riemst en Tongeren zal worden voorgelegd. Met de gemeente Riemst zal ook bekeken worden hoe met markeringen en inwendig verlichte kegels het aantal rijstroken van drie naar twee kan teruggebracht worden. De administratie Wegen en Verkeer kreeg hiervoor een opdracht toegewezen.

De minister wil ook laten onderzoeken of de plaatsing van verkeerslichten op de op -en afrit van de E-313 met de N-79 aangewezen is. Verder wordt er nog bestudeerd hoe de verdere uitbouw van de verkeerseilanden ter hoogte van de bebouwde omgevingen langs de N-79 kan gerealiseerd worden.


Het heeft uiteindelijk "maar" een paar doden en wat publiciteit op TV gekost voor de politiek om in actie te schieten, terwijl ieder weldenkend mens al meer dan 15 jaar (dat is de periode dat ik regelmatig op die weg rij) weet dat het daar levensgevaarlijk is. Sinds ik trike rij rij ik zelfs bewust om om niet over die weg te moeten rijden, het is me al meer dan eens overkomen dat ik een BMW of Johnny Golf de vinger heb moeten geven omdat ze veel te hoge snelheid op het laatste moment voorbij komen flitsen om dan levensgevaarlijk in te voegen.

Het zullen zeker weer bijna verkiezingen zijn zeker ?