maandag, april 10, 2006

Barcelona - reisverslag

Goed, hier een paar regelkes over mijn blitzbezoek aan Barcelona... Eerst Barcelona even samenvatten in een paar kernwoorden... files, wegenwerken op de Via Grande, veel brommerkes, veel politie, heeeeel veeeeeel volk, nog meer winkels, taxi's die magische krachten hebben en toch tussen 2 auto's blijken te passen terwijl er geen ruimte is, witte onderbroken lijnen die niet de scheiding tussen 2 rijstroken blijken te zijn maar gewoon een mikpunt voor al die brommerkes om op topsnelheid tussen de auto's door te scheuren.

Donderdag eerst rond Frankrijk moeten vliegen vanwege de stakingen, maar als extra bonus dan over de Golf van Lyon vliegen en een schitterend zicht op de kustlijn van de Middellands Zee krijgen voor zeker een half uur. Voor de rest op ons kantoor in Barcelona zitten vergaderen dus niks spannends, behalve 's middags natuurlijk paella gaan eten zoals het hoort. 's Avonds richting hotel en daar horen dat de minibar complimentary is (woohoo) om er dan achter te komen dat er maar 1 fleske bier in steekt en voor de rest fruitsap (bummer). In ieder geval was het een van de sjiekste hotels waar ik ooit in geslapen heb.

Voor de rest 's avonds de standaard Barcelona dingen gedaan. Richting Place de la Catalunia, Las Ramblas, die andere grote winkelstraat naast de El Corte Ingles (naam vergeten). Terecht komen in een restaurant dat de gemiddelde toerist nooit vindt en waar Picasso vroeger schijnt geoefend te hebben. Als brave toerist een soevenierke gekocht (een bierpul natuurlijk om de collectie aan te vullen)

Op vrijdag de vergaderingen langer uitgelopen dan gepland dus het werkbezoek naar Nou Camp niet kunnen doen maar de verzekering gekregen dat we dat volgende keer gaan doen en er tickets geregeld worden voor een wedstrijd (dus mijn volgende bezoek aan Barcelona zal waarschijnlijk toevallig samenvallen met Barca - Real zijn vermoed ik). Voor de rest nog wat lokale vestigingen van onze winkels gaan bekijken en richting vliegveld om te ontdekken dat een of andere Spanjool op Schiphol met een bom heeft lopen dreigen en ons vliegtuig anderhalf uur te laat vertrekt.

Nog wat andere vaststellingen...
  • Engels is niet de wereldtaal die het pretendeerd te zijn. probeer in Barcelona maar eens iemand te vinden die beter engels spreekt dan het gemiddelde Manuel niveau.
  • Jaren 80 metalbroeken (van de ultraspannende) zijn blijkbaar terug in bij het vrouwvolk. Alleen zou 80% van dat vrouwvolk er misschien beter aan doen om die toch niet aan te doen.
  • Spanjaarden de ultieme Johnnys zijn want 90% rijdt met zijn venster open ook al is het maar 13 graden en bewolkt.
  • Spaane vrouwen ook rondlopen alsof het 30 graden is terwijl het maar 13 graden is.
Kort samengevat, 2 dagen is te kort voor Barcelona, maar het is niet echt mijn favoriete stad, dat blijft tot nu toe toch Londen met Durham in het noorden van Engeland als goede tweede.