vrijdag, juni 18, 2004

Collina, tijd om te stoppen...

Dan zit je naar dat geklommel van Bulgarije tegen Denemarken te kijken en dan lees je het volgende op sporza.be...

"Het was inderdaad een fout op Mpenza"
vr 18/06/04 - De Italiaanse topscheidsrechter Pierluigi Collina heeft eindelijk toegegeven dat hij in de EK-voorrondematch tussen Bulgarije en België een penaltyfout op Mbo Mpenza had moeten fluiten.


(foto Belga)
In de EK-voorrondematch tegen Bulgarije stond het 2-2 toen een doorgebroken Mbo Mpenza in het strafschopgebied werd neergehaald door de Bulgaarse verdediger Stojanov. Collina wees niet naar de stip maar liet doorspelen.

Geen penalty en dus ook geen makkelijke kans op 2-3 wat een grote stap richting kwalificatie voor het EK had betekend. Collina floot niet en heel België schoof de schuld van het puntenverlies in zijn schoenen.




"Akkoord, het was een fout op Mpenza, dat gebeurt nu eenmaal", zei Collina. "Niemand is perfect, ik zeker niet. Maar hoeveel matchen heeft België gespeeld? Ik heb er niet voor gezorgd dat België niet deelneemt aan het EK."

Werner Helsen, trainer van de EK-refs, bevestigt in HNB. "Hij was gefrustreerd omdat hij te laat bij de actie was. Hij wist dat Mpenza zich snel laat vallen."