donderdag, mei 13, 2004

My Hometown on TV today...

Mijn Hometown "Zichen-Zussen-Bolder" is vandaag in Ter Zake geweest op Canvas. Ze waren op zoek naar intelligente mensen die iets konden vertellen over de problematiek met de Walen en dan kunt ge natuurlijk maar op 1 plaats terechtkomen. Volgens mij is Zichen-Zussen-Bolder het enige dorp in Vlaanderen dat de mogelijkheid biedt om letterlijk Wallonie binnen te vliegen als ge iets te laat op uw rem gaat staan (voor de kenners, ik heb over het rond punt bij de CBR boven op de Grote Baan).

Aangezien Vlaanderen Vakantieland dit wonderschone dorp nog altijd over het hoofd ziet zal ik maar zorgen voor de achtergrondinformatie bij de beelden zeker.

Ze zijn komen binnenrijden vanaf Riemst via de Visesteenweg aka de Grote Baan aka de Kiezelweig richting de Veil (Frituur Elvira of de stoatsjoal voor de jongere lezers). Ze hebben gefilmd bij Restaurant Delicia aka "De Kloot" (Als ze vragen "wei smok het lieve", alles laten vallen en heel hard weglopen als ge voor middernacht thuis wilt zijn), thuis achter boven op de steeg (die vrouw met hare mond vol) en daarna terwijl ze terugreden nog efkes thuis in de straat gefilmd om onze, in mergel uit eigen streek opgetrokken, kerk en oud gemeentehuis te laten zien. Hierna zijn ze naar de suburbs van Zichen vertrokken en hebben ze nog wat sfeerbeelden gemaakt in Bolder (op de dries) en Zussen (aan de kerk tegenover Cafe bij Edgard) waar ze toch 2 mensen gevonden die ABN konden spreken, of iets in die richting (knap research team bij Ter Zake). Spijtig dat die Westvlamingen er iedere keer door kwamen tetteren, dat haalde natuurlijk het hele niveau van zo een reportage naar beneden.

P.S. Mucho respect voor Ter Zake want ergens anders hadden ze waarschijnlijk de hele boel ondertiteld en nu kunnen de mensen nog uren discuteren over wat ze nu precies gehoord hebben :)