woensdag, februari 18, 2004

Outkast Foei !!!

Outkast fans doen er verstandig aan de woorden “shake it like a Polaroid picture” uit de nummer 1 hit ‘Hey Ya’ niet letterlijk te nemen. Fotofabrikant Polaroid waarschuwt dat het advies van de hiphoppers de foto’s onherstelbaar kan ruïneren.
Outkast verwijst in de hit naar de bekende handeling van amateurfotografen om de kant-en-klaar foto’s te laten drogen. Poloroid schrijft in de antwoordensectie op zijn website echter dat het schudden van de foto’s niet langer meer nodig is om deze te laten drogen.
De moderne Polaroid foto’s drogen achter een schoon plastic laagje. “Het beeld komt niet in aanraking met de lucht dus schudden of zwaaien heeft geen effect”, aldus de fabrikant. “Door te schudden of te zwaaien kan de foto zelfs beschadigen. Snelle bewegingen maken met de foto tijdens het ontwikkelproces kan er toe leiden dat delen van de foto te vroeg worden afgedrukt of dat er vlekjes ontstaan op de foto.
Polaroid adviseert de foto op een platte ondergrond uit de wind te leggen. Helaas klinkt “lay it on a flat surface like a Polaroid picture” niet zo strak.